TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska man resa i mars 2025?

Vart ska man resa i mars 2025?

2024-08-18
Visa alla inlägg

Planerar du att resa i mars 2025?

Det finns en mängd fantastiska semestermål som du kan utforska. Vart ska du resa i mars?

Vi har samlat 12 resmål som erbjuder exceptionella upplevelser i mars.

Vilken är din favorit?

Var det inte mars du sökte på? Kolla in våra rekommendationer för vart du ska resa i januari och februari.

Afrikansk elefant i grönskande omgivningar i Sydafrikas Kruger National Park.

Sydafrika – Grönskande höstlandskap

Mars markerar början på hösten i Sydafrika, vilket innebär behagliga temperaturer och mindre regn. Kapstaden erbjuder spektakulära landskap, vingårdar och kulturupplevelser, medan floderna i Kruger nationalpark är fyllda med vatten, och vegetationen är grön och frodig efter regnperioden.

I Kapstaden kan du njuta av vackra stränder, besöka det berömda Taffelberget och utforska det charmiga Waterfront-distriktet. Det är också en bra tid att besöka de många vingårdarna i regionen och njuta av en avkopplande dag med vinprovning. Kruger National Park är känd för sina safaris, där du kan uppleva ”The Big Five” i sin naturliga omgivning.

3 skäl att besöka Sydafrika i mars:

1. Trevligt höstväder för att utforska Kapstaden.
2. Vingårdar i full blom.
3. Vackra, grönskande landskap i Kruger nationalpark.

Se våra resor till Sydafrika här

Körsbärsblom vid Osakas slott i Japan.

Japan – Våren kommer med körsbärsblommor

Mars är början på våren i Japan. De första körsbärsblommorna börjar blomma och skapar en magisk atmosfär. Detta fenomen kallas Sakura och är en upplevelse du inte får missa om du är i Japan under vårmånaderna. Parker och trädgårdar är fyllda med både lokalbefolkningen och besökare som kommer för att njuta av de vackra blommorna. Körsbärsblomningssäsongen är så populär att till och med att bara titta på de blommande körsbärsblommorna har ett eget namn, Hanami (花見).

Vädret i mars är lite svalar, men milt och med lite regn. Städer som Tokyo och Kyoto erbjuder en mängd kulturella och historiska sevärdheter, från gamla tempel till moderna skyskrapor, som är underbara att utforska i det milda vårvädret.

3 skäl att besöka Japan i mars:

1. Upplev körsbärsblomningssäsongen, Sakura.
2. Milt vårväder.
3. Perfekt väder för sightseeing i städer.

Se våra resor till Japan nedan:

Kvinna står på en hängbro i Monteeverde, Costa Rica

Costa Rica – Soligt och fullt av äventyr

Costa Rica är fantastiskt att besöka i mars, speciellt om du drömmer om en solig semesterupplevelse.

Månaden infaller under landets torrsäsong och är en av de varmaste och soligaste tiderna på året, vilket gör mars till en perfekt månad för att utforska Costa Ricas rika natur och djurliv och koppla av på landets vackra sandstränder.

Under torrperioden kan det vara lättare att upptäcka vilda djur i Costa Rica än under regnperioden. Detta beror på att det finns färre vattenkällor, och djuren samlas runt de få som finns.

Costa Rica är ett övervägande katolskt land och firar många kristna helgdagar. Den 19 mars varje år firas Día de San José, den helige Josefs festdag, skyddshelgonet i Costa Ricas huvudstad, San José. Dagen firas med högmässor i kyrkor och familjesammankomster. Om du vill uppleva detta kan du gå i kyrkan, som sannolikt kommer att välkomna dig med ett leende.

3 skäl att besöka Costa Rica i mars:

1. Väldigt lite eller inget regn.
2. Lättare att upptäcka vilda djur som samlas runt färre fyllda vattenkällor.
3. Perfekt väder för en strandsemester.

Se våra resor till Costa Rica nedan:

Leopard liggande på en klippa i Yala National Park i Sri Lanka.

Sri Lanka – Djurliv och soliga dagar

Mars erbjuder något av årets bästa väder i Sri Lanka, vilket gör det till en utmärkt tid att utforska landets rika naturliv och kultur. Med soliga dagar och varma temperaturer är mars en perfekt månad för att besöka både kulturella attraktioner och vackra stränder.

Om du besöker Sri Lanka i mars har du en bra chans att upptäcka det fantastiska lankesiska djurlivet. Du kanske har turen att se leoparder sola i Yala National Park, och det finns gott om möjligheter att se de många fascinerande elefanterna i Udawalawe National Park.

Sri Lanka erbjuder också en mängd kulturella och historiska upplevelser, perfekt att utforska i det torra och behagliga vädret. Upptäck de gamla städerna Polonnaruwa och Anuradhapura med sina fantastiska ruiner och magnifika stupor.

3 skäl att besöka Sri Lanka i mars:

1. Varma och soliga dagar som passar perfekt för strandsemestern.
2. Trevligt väder för att utforska historiska platser.
3. Fantastiska möjligheter att se Sri Lankas djurliv.

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

Gammal amerikansk bil på kullerstensgatorna i Trinidad

Kuba – Milt väder och musikfestivaler

Mars infaller under Kubas torrsäsong, känd som la seca, och bjuder på soligt och torrt väder.

Kubas läge i Karibiska havet säkerställer att de höga temperaturerna balanseras av svala vindar, medan temperaturen i havet förblir varm och mild.

Det behagliga vädret gör månaden perfekt för utomhusupplevelser. Njut av en promenad på Havannas gator eller Trinidad i torrt väder eller njut av soltimmarna på några av de charmiga kubanska stränderna.

Dessutom hålls det flera musikfestivaler på Kuba i mars. Utforska till exempel Havanna World Music Festival i mitten av mars eller den populära slagverksfestivalen Fiesta Del Tambor, som också äger rum i Havanna.

3 skäl att besöka Kuba i mars:

1. Torrt, soligt väder.
2. Behagliga temperaturer för utomhusupplevelser.
3. Möjlighet att uppleva musikfestivaler.

Se våra resor till Kuba nedan:

Utsikt över Great Ocean Road i Australien en solig dag.

Australien – Fantastisk höst

I mars har du en unik möjlighet att uppleva det bästa av både den torra och den regniga årstiden. Mars infaller i slutet av norra Australiens regnperiod, så landskapen kommer att vara grönskande och lummiga, samtidigt som regnen börjar avta.

Den australiensiska hösten börjar i mars, och med den kommer fallande temperaturer. Årstiden är bra för en roadtrip längs till exempel Great Ocean Road, eftersom vädret inte är för varmt.

Väderförhållandena är också idealiska för sightseeing i Australiens pulserande städer som Sydney, Brisbane eller Melbourne, som erbjuder museer, kaféer, restauranger och charmiga stadsdelar.

Det inledande höstvädret med mildare temperaturer gör mars perfekt för att uppleva Australiens fantastiska nationalparker och fängslas av de vackra landskapen täckta i höstfärger.

3 skäl att besöka Australien i mars:

1. Grönskande landskap.
2. Fina förutsättningar för en roadtrip.
3. Trevligt väder för att besöka de vackra nationalparkerna.

Se våra resor till Australien nedan:

Tuk Tuk med utsikt över ett tempel i Bangkok

Thailand – Städer och vackra sandstränder

Thailand bjuder på behagligt väder i mars, vilket gör det till en idealisk månad för att utforska både städer och stränder.

Det är en fantastisk månad att besöka några av Thailands vackra öar, som Koh Samui eller Phuket, där det azurblå havet är varmt och solen låter dig koppla av på de fantastiska sandstränderna.

Utforska spännande städer som Bangkok eller Chiang Mai, där temperaturen är varm men ännu inte extremt hög. Du kan promenera runt, njuta av de många vackra templen eller prova det unika thailändska köket.

Om du besöker Khao Sok National Park i mars kan du uppleva färgstark vegetation när många växter börjar blomma. Mars är också en bra månad att uppleva vilda djur runt sjön, eftersom djuren söker sig till vatten i det varma vädret.

3 skäl att besöka Thailand i mars:

1. Perfekt väder för att utforska thailändska städer.
2. Sköna temperaturer för en strandsemester.
3. Upplev natur och djurliv på Khao Sok.

Se våra resor till Thailand nedan:

Havssköldpadda i vattnet på Galapagosöarna

Galapagosöarna – Snorkling och sköldpaddor

På Galápagosöarna kan du uppleva det unika djurlivet oavsett när på året du reser. Erfarenheterna varierar dock beroende på vilken månad du väljer att resa.

Mars infaller under regnperioden på öarna, vilket innebär varma temperaturer men med mer regn. Strömmarna är dock lugnare i det varma havet, vilket ökar sikten och gör det till en perfekt tidpunkt på året för snorkling.

Om du reser till Galápagosöarna i mars kan du uppleva gröna havssköldpaddor vid kusten, där de förbereder sig för att lägga sina ägg när mörkret faller. Dessutom bygger marina leguaner bon på Fernandina och North Seymour, medan du kan se aktiva pingviner på kusterna.

3 skäl att besöka Galápagosöarna i mars:

1. Varmt väder.
2. Bra sikt i havet, perfekt för snorkling.
3. Rikt djurliv vid kusterna, t.ex. havssköldpaddor och pingviner.

Se våra resor till Galápagosöarna nedan:

Druvrankor i Mendoza, Argentina

Argentina – Vin och vilda landskap

Om du drömmer om en resa till Argentina där du kan utforska de fascinerande landskapen, vackra nationalparkerna eller den pulserande huvudstaden Buenos Aires, då är mars den perfekta månaden.

Hösten närmar sig Argentina i mars, vilket gör att de höga sommartemperaturerna sjunker gradvis för att ge plats åt behagligare väderförhållanden. Vinregionen Mendoza, där du kan uppleva den årliga vinfestivalen, är extra fantastisk på hösten.

Både vid Iguazúfallen och i Patagonien har temperaturen fallit och det regnar mindre, vilket gör mars till en bra månad för att uppleva Argentinas fantastiska natur.

Mars är också en bra månad att besöka Buenos Aires, där det fuktiga och varma sommarvädret drar sig tillbaka. Det kan förekomma enstaka regnskurar, vilket gör mars till en perfekt månad att besöka några av de många barerna och kaféerna i stadens spännande stadsdelar.

3 skäl att besöka Argentina i mars:

1. Vinfestivalen i Mendoza.
2. Perfekt väder för naturupplevelser.
3. Trevligt väder i Buenos Aires.

Se våra resor till Argentina här

Gata i Cartagena, Colombia

Colombia – Färgglad kultur och fantastisk natur

I större delen av Colombia är mars en del av torrperioden, vilket gör det till en bra månad att utforska Colombias mångsidiga skönhet, från Anderna till kafferegionen Cartagena eller ruinerna av den förlorade staden.

Vandringen till The Lost City är idealisk i mars när stigarna är torra och tar dig till vackra, soliga vyer.

I Anderna regionen är vårvädret milt, och det är ingen slump att staden Medellín har fått smeknamnet ”den eviga vårens stad”, som utan tvekan är värt ett besök på din vårresa.

En resa till Colombia är inte komplett utan ett besök i den vackra staden Cartagena i norra Colombia. Här bjuder mars på varma, soliga dagar som är perfekta för att utforska de charmiga kullerstensgatorna.

3 skäl att besöka Colombia i mars:

1. Torrsäsong med mindre regn.
2. Torra stigar och soliga vyer längs The Lost City-vandringen.
3. Perfekt väder för att utforska Cartagenas färgglada gator.

Se våra resor till Colombia nedan:

Utsikt över Ha Long Bay i mars

Vietnam, Laos och Kambodja – En resa genom Indokina

Mars är en utmärkt månad att kombinera en resa till de tre asiatiska länderna Vietnam, Laos och Kambodja, tidigare känt som Indokina. I mars är vädret behagligt i alla tre länderna.

Mars i Vietnam är perfekt för utomhusaktiviteter, eftersom vädret är soligt och torrt med minimalt regn. Detta är en av de bästa tiderna att besöka den fantastiska Ha Long Bay, där imponerande kalkstenspelare stiger upp ur smaragdgrönt vatten.

Mars infaller under Laos torrsäsong och erbjuder varmt väder, solsken och minimala regnskurar, vilket gör det till en perfekt månad för att utforska de många attraktionerna i Luang Prabang.
På samma sätt ger Kambodjas torrsäsong i mars, med torrt väder och behagligt milda temperaturer, utmärkta förhållanden för att besöka det imponerande tempelkomplexet Angkor Wat.

3 skäl att besöka Indokina i mars:

1. Varmt och behagligt väder i alla tre länderna.
2. Perfekt väder för kulturella upplevelser som Angkor Wat.
3. En fantastisk tid för naturupplevelser med lite regn.

Se våra resor till Indokina nedan:

Solig dag vid Chichen Itza i Mexiko

Mexiko – Vårens underverk

Mexiko är ett populärt semestermål i mars eftersom landets torrsäsong bjuder på ett torrt och milt klimat som inte är för varmt.

Månaden är därför idealisk för att utforska Mexikos fantastiska städer. I Mexico City kan du njuta av utsikten över de vackra jacarandaträden som blommar i lila nyanser på Reforma Avenue i mars.

Vårdagjämningen infaller den 20 mars och är en viktig dag i traditionell mayakultur. Dagen symboliserar förnyelse och tillväxt och har firats av mayafolket med ceremonier och gamla ritualer i många år. Varje år samlas tusentals människor på platser som Chichen Itza, där byggnadsstrukturen införlivar solens rörelse och kastar imponerande skuggor över ruinen, speciellt vid vårdagjämningen.

3 skäl att besöka Mexiko i mars:

1. Ett milt klimat som inte är för varmt.
2. Blommande lila jacarandaträd i Mexico City.
3. Firande av vårdagjämningen.

Se våra resor till Mexiko nedan:

Dessa destinationer erbjuder ett brett utbud av upplevelser och är perfekta för resor i mars. Oavsett om du drömmer om kulturupplevelser, naturäventyr eller strandresor, hittar du något som passar dina preferenser.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär