TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska man resa i februari 2025?

Vart ska man resa i februari 2025?

2024-05-26
Visa alla inlägg

Drömmer du om att utforska världen i februari 2025?

Februari är en fantastisk resmånad på många av våra resmål.

Vi har samlat tolv resmål som är fantastiska i februari. Vilket väljer du?

Världen är värd att utforska året runt. Se våra förslag på vart man ska resa i januari och mars.

Costa Rica – ett med naturen

Flicka vandrar genom Monteverde Cloud Forest i Costa Rica

Med sina frodiga regnskogar, spektakulära vulkaner och vackra stränder är Costa Rica ett äkta paradis för naturälskare. Februari ligger mitt i torrperioden i Costa Rica och det soliga, relativt torra vädret gör det till en populär månad att resa i.

Utforska Costa Ricas imponerande djurliv i några av landets vackra nationalparker, som Tortuguero, Corcovado eller Rincón de la Vieja.

Upplev den fantastiska naturen med en vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnskog eller till Arenalvulkanen.

Tre orsaker till att besöka Costa Rica i februari:

• Mitt i torrperioden

• Det kan vara enklare att se djuren som samlas kring de allt färre fyllda vattendragen

• Utflykter såsom vandringsturer är enklare i torrt väder

Se våra resor till Costa Rica nedan:

Sri Lanka – tempel, teplantager och tropiska stränder

Far och son sitter på toppen av Little Adam's Peak i Sr Lanka

Sri Lanka har något för varje smak året runt.

I februari är det övervägande milt klimat i hela Sri Lanka. På grund av landets geografiska läge nära ekvatorn finns det dock risk för regnskurar året om.

Februari är en perfekt månad om du vill bestiga berget Little Adam’s Peak eller Lejonklippan (Sigiriya), då det är mindre risk för leriga, hala stigar och regniga utsikter.

Älskar du djur är februari också en fantastisk månad för att åka på safari i Sri Lanka eftersom du då kan få se leoparder (om du har tur), elefanter, björnar och andra djur. Om du ska till Mirissa finns det också möjlighet att åka på valsafari – februari är nämligen mitt i valsäsongen på Sri Lankas sydkust, där du bland annat kan ha turen att få se delfiner och blåvalar.

Sri Lankas nationaldag infaller den 4 februari och firas över hela landet med ceremonier, parader och andra festligheter som markerar Sri Lankas självständighet från den brittiska kolonialmakten 1948.

Tre orsaker till att besöka Sri Lanka i februari:

• Varma temperaturer som ger dig en skön paus från vinterkylan

• Valsäsong på sydkusten, där du kan ha turen att få se blåvalar

• Fina väderförhållanden för utomhusupplevelser

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

Uganda – landet med de fantastiska bergsgorillorna

En gorillahona tittar in i kameran i Bwindi, Uganda

Uganda, även kallat Afrikas pärla, bjuder på några av Afrikas vackraste landskap och här finns möjlighet att få enastående natur- och djurupplevelser.

Februari är mitt i den ena av Ugandas torrperioder och du kan förvänta dig blå himmel, solsken och frodig, grön vegetation.

Landet bjuder på safari i Queen Elizabeth nationalpark, där du kan ha turen att få se leoparder, hyenor, lejon, elefanter och antiloper. Februari ligger i slutet av torrperioden, vilket innebär att djuren samlas kring de vattenhål som finns efter flera månader utan regn.

I Uganda har du dessutom en unik möjlighet att uppleva bergsgorillor i Bwindi Impenetrable nationalpark, där nästan hälften av världens vilda gorillor lever. Gorillasafari med erfarna parkvakter är en absolut höjdpunkt i Uganda. Februari är en av de bästa månaderna att åka på gorillasafari, då torrperioden gör stigarna mindre leriga.

Tre orsaker till att besöka Uganda i februari:

• Torrperiod med blå himmel, solsken och mindre regn

• Enkelt att se djuren på safari i exempelvis Queen Elizabeth nationalpark

• Bra tid att åka på gorillasafari eftersom stigarna är mindre leriga, vilket gör att dem mindre fysiskt ansträngande att gå

Se vår resa till Uganda här:

Kuba – cigarrer och karibiska stränder

Gammal man sitter med en stor cigarr i Havanna, Kuba

Februari ligger mitt i den kubanska torrperioden, vilket innebär att du får ett härligt väder att utforska Kubas unika kultur, levande musik och färgglada arkitektur i.

De kubanska städerna har en helt speciell charm. Utforska de historiska gatorna i Havannas gamla stadsdel, se de färgglada husfasaderna i Trinidad, som står med på UNESCOs världsarvslista, och prova på att dansa salsa på ett av landets många dansställen.

Kuba är också särskilt känt för sina kubanska cigarrer och har faktiskt en hel festival dedikerad till denna tobaksprodukt: Habano Cigar Festival. Den börjar i slutet av februari i Havanna.

Om du drömmer om att slappna av på de karibiska stränderna kan du även göra det här. Kuba är nämligen hem åt fantastiska stränder, till exempel i Varadero eller på ön Cayo Santa María, där du kan njuta av det azurblå havet med många sköna soltimmar i februari.

Tre orsaker till att besöka Kuba i februari:

• Mitt i torrperioden med massor av sol

• Varma temperaturer med härligt väder för att strosa längs de kubanska gatorna

• Möjlighet att uppleva Habano Cigar Festival i Havanna

Se våra resor till Kuba nedan:

Mexiko – simning och sightseeing

Härlig utsikt över stranden och ruinerna i Tulum

Du kan se fram emot en värld av upplevelser om du reser till Mexiko i februari.

Månaden ligger i Mexikos torrperiod och är en av årets torraste månader.

Det varma vädret och de många soltimmarna gör det nästan till ett måste att kombinera resan med en solsemester, till exempel vid Playa del Carmen eller i Tulum. Vi kan också rekommendera dig att utforska Mexikos många fascinerande cenoter, där du kan svalka dig i de underjordiska vattenhålen.

Landets många historiska attraktioner hälsar dig också välkommen med blå himmel, till exempel mayaruinen Chichén Itzá, som står med på UNESCOs världsarvslista och är en av Mexikos största sevärdheter.

Tre orsaker till att besöka Mexiko i februari:

• Torrt väder med härliga temperaturer

• Perfekt för solsemester och besök i de mexikanska cenoterna

• Behagligt väder för sightseeing

Se våra resor till Mexiko nedan:

Tanzania – action på savannen

Två geparder letar efter byte

Tanzania är ett av Afrikas mest populära safariresmål – och det finns en bra anledning till det.

I februari finns det goda möjligheter att se naturens barska, men fascinerande, liv utvecklas. Det är kalvsäsong för de många gnuerna på savannen i Serengeti (fram till mars). De små ungarna är sårbara inför områdets rovdjur och du kan därför ha turen att få se lejon och liknande jaga på riktigt nära håll.

Fågellivet i Tanzania är också fint att uppleva i februari. De inhemska fåglarna bygger bon, medan många flyttfåglar från Europa och Nordafrika migrerar till Tanzania mellan november och mars för att fly undan vinterkylan.

Tre orsaker till att besöka Tanzania i februari:

• Varma temperaturer och övervägande torrt väder

• Möjlighet att få se de stora rovdjuren på jakt efter gnuernas ungar

• Rikt fågelliv med både inhemska och migrerande fågelarter

Se våra resor til Tanzania nedan:

Vietnam – fascinerande natur och kultur

Charmig gata i Hoi An, Vietnam

Ge dig ut på äventyr genom Vietnams pittoreska landskap och upptäck landets rika historia och kultur.

I februari är det torrperiod i hela Vietnam med klart väder och behagliga, varma temperaturer. Februari är en av de ”kalla” månaderna i Vietnam, men även om det kan bli lite kyligt i norr, i exempelvis Sapa, så är det generellt varma temperaturer i Vietnam.

Upplev centrala Vietnams vackra sevärdheter i gassande solsken, till exempel kolonialstaden Hoi An, vars charmiga gamla stadsdel står med på UNESCOs världsarvslista. Eller se fram emot att uppleva blandningen av moderna höghus och kolonialbyggnader i Vietnams största stad, Ho Chi Minh-staden. Fullända din resa med en solsemester på de vackra stränderna i södra Vietnam, till exempel i Phan Thiet eller på ön Phu Quo.

OBS! Det vietnamesiska nyåret, Tết, startar den 29 januari 2025 och lokalborna reser då mycket, vilket gör att efterfrågan på transport och hotell ökar.

Tre orsaker till att besöka Vietnam i februari:

• Möjlighet till solsemester i Phan Thiet eller på ön Phu Quo

• Behagliga temperaturer som inte är för varma

• Milt väder och lite regn gör det till en bra tid att besöka landet

Se våra resor till Vietnam nedan:

Zanzibar – ett tropiskt paradis

Tropisk strand och strandstolar på Zanzibar

Zanzibar är en populär avslutning på exempelvis en safariresa till Tanzania – och det kan vi verkligen förstå.

Februari är en av årets varmaste månader i Tanzania och det är därför upplagt att kombinera din safari med solsemester på Zanzibar, där de vackra stränderna hälsar dig varmt välkommen. Den perfekta fristaden från vinterkylan.

Zanzibar bjuder även på berikande upplevelser utöver det azurblå havet. Besök till exempel den gamla staden Stone Town, som är Zanzibars kulturella hjärta med snirklande gator, lokala marknader, arabiska torg och vackra moskéer. Den 14–16 februari 2025 arrangeras den afrikanska musikfestivalen Sauti Za Busara, som kan upplevas vid det gamla fortet i Stone Town.

Om du inte är helt färdig med safariupplevelserna än har Zanzibar också en nationalpark som du kan utforska. Jozani Chwaka Bay nationalpark är hem åt den mycket sällsynta colobusapan, som enbart finns här.

Tre orsaker till att besöka Zanzibar i februari:

• Varma temperaturer i torrperioden som är perfekta för solsemester

• Afrikansk musikfestival i Stone Town

• Möjlighet att uppleva Zanzibars unika djurliv

Se våra resor med solsemester på Zanzibar nedan:

Colombia – färgglada kolonialstäder

Kvinna sitter på gatan i La Candelaria i Bogotá, Colombia

Berg, öknar, stränder, djungel – Colombia har allt och februari är en enastående månad att utforska landets mångfald och omväxlande natur. Det är torrperiod och du kan vänta dig soliga dagar med varmt väder – beroende på hur högt uppe du befinner dig.

I Anderna hittar du tre av Colombias spännande områden. Landets huvudstad Bogotá är en härlig blandning av modern arkitektur och gamla kolonialbyggnader som sjuder av historia. Staden ligger i Anderna på 2 600 meters höjd och bjuder på våraktiga dagstemperaturer året runt. I Medellín kan du uppleva stadens fascinerande förvandling från drogkartellers huvudstad till innovativ storstad. Och i kafferegionen kan du se vackra, frodiga landskap och få en inblick i kaffeproduktionen på en kaffegård.

Februari är också en bra tid att vandra till imponerande Lost City, som är byggd av tayronafolket omkring 800 e.v.t. På den här tiden av året är stigarna torra, vilket gör det enklare att klara turen.

Tre orsaker till att besöka Colombia i februari:

• Torrsäsong med soliga dagar

• Behagligt klimat för att vandra i regnskog eller berg

• Bra tid att vandra till Lost City eftersom stigarna är torra

Se våra resor till Colombia nedan:

Laos – Asiens dolda pärla

Vattenfallet Kuang Si i Luang Prabang, Laos

Laos har färre besökare än andra resmål i Asien såsom Thailand och Vietnam, men är inte desto mindre ett helt unikt resmål. Februari ligger mitt i torrperioden, vilket generellt betyder många soltimmar och mycket lite regn.

I Laos kan du uppleva äventyrliga landskap och en tillmötesgående befolkning.

Utforska den tidigare kungastaden Luang Prabang, som är full med franska kolonialbyggnader med laotiska drag.

Du kan också njuta av naturen på en båttur längs Mekongfloden eller ett besök vid det vackra Kuang Si-vattenfallet.

Februari är en bra tidpunkt på året för att kombinera Laos med en resa till Kambodja och Vietnam, som tillsammans utgör det tidigare Indokina. Både Kambodja och Vietnam har nämligen också torrperiod i februari.

Tre orsaker till att besöka Laos i februari:

• Soligt väder med minimal nederbörd och behagligt varma temperaturer

• Härligt väder för att utforska charmiga Luang Prabang

• Bra tidpunkt för att kombinera Laos med Kambodja och Vietnam

Se våra resor till Laos nedan:

Kenya – pittoreska safarilandskap

Grönt landskap och elefant i Amboseli nationalpark i Kenya

Kenya är ett fantastiskt safariresmål hela året, då du kan förvänta en spännande blandning av enastående natur och det spännande afrikanska djurlivet.

Många besökande tycker om att resa till Kenya i februari. Det är torrperiod, men du har fortfarande möjlighet att njuta av de frodiga landskapen efter regnperioden i november och december.

Det varma och torra vädret gör att det finns färre ställen där djuren kan dricka vatten. Därför samlas de kring de få vattenhål som finns, vilket gör det enklare för besökare att se dem.

Det är också rik möjlighet att se Kenyas spännande fågelliv i februari. Vintern i Europa gör nämligen att fåglarna migrerar söderut och övervintrar på varmare breddgrader, bland annat i Kenya.

Sist, men inte minst, bjuder Kenya på fantastisk solsemester på Diani Beach vid Mombasa. Här kan du slappna av på de kritvita sandstränderna eller snorkla vid det otroliga korallrevet.

Tre orsaker till att besöka Kenya i februari:

• Torrperiod, vilket gör det enklare att se djuren på savannen

• Rikt fågelliv eftersom många fåglar övervintrar i Kenya

• Härlig solsemester på Diani Beach vid Mombasa

Se våra resor till Kenya nedan:

Thailand – spännande kulturarv och vackra stränder

Kvinnor seglar på Cheow Lan-sjön i Khao Sok nationalpark i Thailand

Thailand är ett drömresmål året runt och i februari är det torrperiod med varma temperaturer och soliga dagar. Temperaturerna har ännu inte nått sina absoluta höjdpunkter och därför är februari varm, men inte för varm!

Upplev stadslivet i Bangkok eller Chiang Mai, utforska Thailands kulturarv i ett av landets många vackra tempel, njut av naturen i Khao Sok nationalpark eller åk på öhoppning mellan de många paradisöarna i södra Thailand.

I februari är det också en färgexplosion av vackra blommor under Chiang Mai Flower Festival i norra Thailand, då staden fylls med Thailands många fantastiska blommor.

Tre orsaker till att besöka Thailand i februari:

• En av årets torraste månader

• Bra tid för att åka på solsemester, till exempel med öhoppning mellan de thailändska öarna

• Möjlighet att uppleva Chiang Mai Flower Festival

Se våra resor till Thailand nedan:

Det finns alltså gott om möjligheter för att uppfylla dina resedrömmar i februari 2025.

Vet du inte vilket resmål du ska välja än? Ring oss så hjälper vi dig att hitta helt rätt resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär​!