TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska man resa i april 2025?

Vart ska man resa i april 2025?

2024-09-15
Visa alla inlägg

Letar du efter ditt livs äventyr i april 2025?

Är du osäker på vart du ska resa?

Oavsett vilka av våra resmål du väljer kommer du att belönas med fantastiska upplevelser året runt.

Nedan har vi samlat tio bra förslag på vart man ska resa i april.

Är inte april rätt månad för dig? Se även vart du ska resa i februari och mars.

Botswana – Den magiska Chobefloden

Zebra som vandrar i Chobefloden i Botswana

Botswana är en fantastisk safaridestination och i april finns det gott om möjligheter att uppleva landets imponerande natur.

April är början på Botswanas torrsäsong, vilket är landets vinter, och månaden kännetecknas i allmänhet av blå himmel med ytterst lite regn. Jämfört med tidigare månader sjunker temperaturen något i april, men det är fortfarande varmt. Även om det är torrsäsong kan det fortfarande falla lite nederbörd.

När torrperioden fortsätter försvinner djurens tillgång till vatten, och de samlas därför på platser där det finns vatten, till exempel vid floden Chobes stränder.

Även om april är början på torrsäsongen är det fortfarande axelsäsong (perioden mellan lågsäsong och högsäsong) i Botswana, och du kommer att märka att det är färre besökare här nu än när vi har kommit längre in i torrsäsongen.

Tre skäl att besöka Botswana i april

  • Torrsäsong med blå och molnfri himmel
  • Bra tidpunkt att uppleva djurlivet i nationalparkerna
  • Färre besökare än längre fram i torrsäsongen

Se våra resor till Botswana nedan:

Sri Lanka – sol och molnfri himmel

Blå himmel vid Mirissa-stranden i Sri Lanka

För många är april en av de bästa månaderna att besöka vackra Sri Lanka.

Sri Lankas väder påverkas av monsuner, men i april har den nordöstra monsunen avtagit, och den sydvästra monsunen har ännu inte helt börjat. Det betyder att du kan förvänta dig sol och blå himmel på nästan hela ön.

Valsäsongen i Sri Lanka varar från oktober till april, och det är därför fortfarande möjligt att åka på valskådning på Mirissa på Sri Lankas sydkust.

Den 14 april firas det singalesiska och tamilska nyåret, som är en av Sri Lankas största fester. Det nya året firas genom en hel del lekar, till exempel balansera en lime på en sked, tävlingar i att hoppa säck och kuddkrig.

Tre skäl att besöka Sri Lanka i april

  • Sol och blå himmel i större delen av Sri Lanka
  • Valskådning på Mirissa
  • Möjlighet att uppleva det singalesiska och tamilska nyåret

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

Sydafrika – äventyrlig höst

Lejon som går i floden i Kruger National Park i Sydafrika

Sydafrika är ett stort land, och i april kan du uppleva flera årstider, beroende på vart du reser.

I Kapstaden är året uppdelat i klassiska årstider, och här är april en höstmånad. Landskapen är täckta av rödbruna nyanser, och vädret är varmt och behagligt med en begränsad mängd regn, även om det är lite mer än under de föregående sommarmånaderna. I gengäld är det färre besökare och lägre priser i april, men definitivt inte mindre upplevelser. Höstvädret i Kapstaden är idealiskt för utomhusaktiviteter, som att bestiga Taffelberget, besöka vinlandet eller helt enkelt njuta av utsikten över de vackra landskapen klädda i höstfärger.

I den nordöstra delen av Sydafrika, där Kruger National Park ligger, är det istället skillnad mellan regnperioden och torrsäsongen, och där april är precis i början av torrsäsongen. Det innebär att naturen fortfarande är frodig efter föregående månaders regn, men färgerna börjar växla från grönt till brunt, och bladen börjar falla av, vilket gör det lättare att upptäcka djurlivet i nationalparken.

Tre skäl att besöka Sydafrika i april

  • Behagliga, varma hösttemperaturer
  • Lättare att upptäcka djur på safari när vi kommer längre in i torrsäsongen
  • Färre resenärer och lägre priser i Kapstaden

Se våra resor till Sydafrika här

Zambia – Victoria Falls dånande skönhet

Regnbåge över Victoriafallen i Zambia

Om du drömmer om att se de mäktiga Victoriafallen i sin full kraft, är april en av de bästa månaderna att resa till Zambia.

April är i början av Zambias torrsäsong, vilket betyder att vattenfallets kraft har en av sina toppar direkt efter en lång regnperiod. Samtidigt regnar det mindre, så du kan förvänta dig att uppleva vattenfallet i torrt väder.

Vattendroppar och dis kommer att sprida sig från det spektakulära vattenfallet och bilda regnbågar som ofta kan ses vid vattenfallet. I april får du med andra ord det bästa av båda årstiderna: torrt väder och ett mäktigt, dånande vattenfall.

Tre skäl att besöka Victoria Falls i Zambia i april

  • Kraften i vattenfallet är på en av sina toppar
  • Vackra regnbågar vid vattenfallet
  • Torrt väder och blå himmel

Upplev Victoriafallen på:

Peru – Vandring och traditioner

Kvinna vandrar på Inkaleden i Peru

April är en bra månad att resa till Peru, eftersom sannolikheten för torrt väder är hög i hela landet.

I Amazonas regnskog finns det alltid risk för regn, men april är en av månaderna med störst chans för torrt väder. Om du drömmer om att utforska regnskogens underverk i torrt väder är april därför en idealisk månad.

I Anderna, där du hittar Machu Picchu, Inca Trail och Cusco, är april en del av torrperioden. Detta innebär goda förutsättningar för utomhusaktiviteter, så om du drömmer om att vandra Inkaleden rekommenderar vi att du gör det mellan april och november för att slippa lera under vandringen.

År 2025 infaller påsken i april (13-19 april), och påsken i Latinamerika, som kallas Semana Santa, är en viktig fest. Om du reser till Peru på påsk kommer du sannolikt att kunna uppleva påskfirandet i form av religiösa processioner och ritualer.

Tre skäl att besöka Peru i april

  • Hög sannolikhet för torrt väder i hela landet
  • Bra tid att vandra Inkaleden
  • Möjlighet att uppleva påskfirandet

Se våra resor till Peru nedan:

Mauritius – Afrikanskt sommarparadis

Solnedgång vid Le Morne på Mauritius

Mauritius är ett utmärkt resmål i april – speciellt om du letar efter en paradisisk strandsemester.

April är den sista sommarmånaden på Mauritius. Sommarmånaderna är i regel de regnigaste på ön, men eftersom april är den sista sommarmånaden på denna afrikanska ö, kommer du att uppleva både varma sommartemperaturer och mindre regn än under de föregående månaderna. Det finns med andra ord gott om möjligheter till en avkopplande och exotisk strandsemester i april.

Om du vill utforska Mauritius fantastiska, färgglada korallrev är havet också klart och idealiskt för snorkling i april.

Tre skäl att besöka Mauritius i april

  • Soliga dagar och varma temperaturer
  • Perfekta förhållanden för en strandsemester
  • Möjligheter till snorkling

Se våra resor till Mauritius nedan:

Galapagosöarna – Snorkling och sköldpaddor

Grön havssköldpadda i vattnet vid Galapagosöarna

Galápagosöarna är ett populärt resmål i april – och det av goda skäl.

April ingår i den ”varma och blöta” säsongen av öarna, då det regnar mer, men där vattentemperaturen i havet och luften är hög.

Det finns massor av möjligheter till unika djurupplevelser på Galápagosöarna i april. Under regnperioden är till exempel havsströmmarna lugnare, vilket ökar sikten och ger fantastiska snorklingsförhållanden. April är också den månad då de första gröna havssköldpaddorna kläcks från sina ägg, så du kan ha turen att få se sköldpaddsungar.

3 skäl att besöka Galápagosöarna i april

  • Höga havs- och lufttemperaturer
  • Bra sikt för snorkling
  • Möjlighet att uppleva sköldpaddsungar

Se våra resor till Galápagosöarna nedan:

Kina – milda temperaturer, orörd natur

Kvinna går på Kinesiska muren i Peking, Kina

April är en av de bästa tiderna på året att besöka majestätiska Kina, eftersom det är vår i hela landet.

Du kan därför förvänta dig milda temperaturer med minimal nederbörd, vilket gör förhållandena perfekta för att utforska de många kulturhistoriska monumenten, till exempel Kinesiska muren, utan att det blir för varmt.

Väderförhållandena ger också perfekta förhållanden för utomhusaktiviteter i Kinas vackra, vilda natur, till exempel i Yangshou-området, och precis som i Japan kan du faktiskt också uppleva de vackra körsbärsblommorna under Kinas vårmånader, till exempel i Shanghai och Peking.

3 skäl att besöka Kina i april

  • Milda, varma temperaturer
  • Minimal nederbörd
  • Möjlighet att se körsbärsträden blomma

Se våra resor till Kina nedan:

Bali – Natur och kultur på våren

Galungan procession på Bali

På Bali börjar torrsäsongen i april.

Det betyder att du kan förvänta dig många soltimmar, samtidigt som både luftfuktigheten och temperaturen är lägre än under regnperioden. Detta gör april till en perfekt månad att besöka Bali. April är också en av de bästa månaderna om du vill snorkla på Bali.

Om du har turen att vara på Bali den 23 april 2025 kan du uppleva den hinduiska festivalen Galungan.
Här firar balineserna att det goda (dharma) besegrar ondskan (adharma) genom ritualer som offergåvor, dekorerade gator, musik och dans. Festivalen kan vara en fantastisk upplevelse för resenärer och är en unik möjlighet att få en inblick i traditionell balinesisk hinduism.

3 skäl att besöka Bali i april

  • Många soltimmar
  • Perfekt väder för snorkling
  • Möjlighet att uppleva Galungan

Se våra resor till Bali nedan:

Kuba – strandsemester i Västindien

Solig dag på den vackra Varadeo-stranden på Kuba
Härligt soliga dagar och varma temperaturer – så kan vädret på Kuba i april sammanfattas.

April ligger i slutet av Kubas torrsäsong, la seca, och det varma vädret skapar perfekta förutsättningar för att utforska några av de många fantastiska kubanska stränderna. Eller vad sägs om att sträcka ut under en palm på Varadero stranden i den mjuka, vita stranden sand med utsikt över det azurblå havet.

Liksom i de övriga latinamerikanska länderna firas påsken också på Kuba. Särskilt i Trinidad kommer du att kunna uppleva processioner och fester under påsken.

3 skäl att besöka Kuba i april

  • Varmt och torrt väder
  • Perfekta förhållanden för en strandsemester, till exempel i Varadero
  • Möjlighet att uppleva påskfirandet

Se våra resor till Kuba nedan:

Har du bestämt dig för vart du vill resa i april 2025?

Om du fortfarande är osäker på vilken destination du ska välja är du välkommen att kontakta oss. Vi guidar dig till rätt destination för dig.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär