TRYGGHETSGARANTI & SPARA 3 000 KR PÅ UTVALDA TANZANIA-RESOR
021-372 07 99
Öppet idag kl 10 - 16 | Se öppettider

Jul i Thailand

2024-10-20
Visa alla inlägg

Kvinna promenerar på stranden i Thailand iklädd tomteluva

Tillbringa julen i Thailand och byt snö och kyla mot sol och varmt väder.

Om du drömmer om en tropisk julsemester är Thailand ett utmärkt val.

Läs mer nedan om varför Thailand är ett populär resmål under julen och vad du ska se och göra om du väljer att tillbringa jul i Thailand.

Varför ska du fira jul i Thailand?

Det finns många anledningar till varför Thailand är ett bra resmål under julen.

Vädret i Thailand är generellt varmt hela året, med torra och regniga perioder vid olika tidpunkter under hela året. Men i december och januari är det torrsäsong i större delen av landet. Temperaturerna är varma, och det är många soltimmar, vilket bidrar till att göra dessa månader till några av de populäraste att besöka Thailand.

En resa till Thailand i jul är därför perfekt för dig som drömmer om att byta den europeiska vinterkylan mot tropiskt varmt väder i både december och januari.

Hur firar de jul i Thailand?

Juldekorationer på himmeltåget i Bangkok

Och vad kan du förvänta dig när du väljer att åka till Thailand till jul?

Julen är faktiskt inte en traditionell högtid i Thailand, eftersom majoriteten av befolkningen är buddhistisk. Men eftersom den europeiska julhelgen är högsäsong för turism i Thailand, kommer du ändå att stöta på ett antal välkända jultraditioner.

På några av de populära resmålen, till exempel på thailändska öar som Phuket eller Koh Samui, julpyntas vanligtvis hotellen och julafton firas med middagar eller fester. I stora städer, till exempel Bangkok, kommer det också att finnas julljus och dekorationer på gatorna. Många hotell serverar europeiska julrätter, men du kan också utforska lokala thailändska rätter på marknader och restauranger.

Så det finns ingen anledning att vara orolig för att du inte kommer att kunna komma i julstämningen om du väljer att fira jul i Thailand.

Hur är det med nyår?

Om du är i Thailand runt nyår kan du uppleva stora fester med fyrverkerier och nedräkning till tolvslaget på många ställen. Även om det största nyårsfirandet för det thailändska folket är det thailändska nyåret, Songkran, som äger rum i april, firas den 31 december också med glädje över hela landet.

Chiang Mai är en särskilt populär plats för att fira in det nya året i Thailand, och vid Tae Phae Gate, som är en historisk stadsport till Gamla stan, skickar thailändarna upp rislyktor mot natthimlen vid tolvslaget.

Vad ska man uppleva i Thailand under julen?

Man står framför Wat Arun i Thailand vid solnedgången

Det finns otaliga fantastiska stellar i Thailand, som alla erbjuder något speciellt året runt – även under julmånaden. Oavsett om du gillar avkopplande strandliv, livliga städer eller vacker natur, finns det något för dig.

Här kan du se några förslag på vad du (också) kan uppleva i Thailand i jul.

Historiska och kulturella sevärdheter

Du kan också tillbringa julen med att fördjupa dig i Thailands spännande och rika historia och kulturarv.

Förutom de otaliga vackra tempel som du hittar i de stora städerna som Bangkok och Chiang Mai finns det också några historiska städer som är värda att utforska, till exempel Ayutthaya eller Sukhothai, som båda erbjuder århundraden gamla tempelruiner som finns på UNESCO:s världsarvslista.

Staden Chanthaburi ger också en inblick i thailändsk historia med sitt historiska centrum, gotiska katedral och traditionella lokala livsstil.

Storstadsliv

Om du vill bli överväldigad av den underbara julstämningen kan du tillbringa din julsemester i Thailands pulserande huvudstad Bangkok.

Bangkok är känt för sina gigantiska köpcentra, som varje jul omvandlas till ett hav av blinkande ljus och fantastiska juldekorationer.

I Bangkok kan du också uppleva några av stadens spektakulära julmarknader, där du kan köpa alla typer av julsaker eller få en skymt av jultomten.

Julen är i allmänhet en festlig semester i storstaden, där det kommer att finnas många festliga evenemang att delta i. Det finns också flera kristna kyrkor i Thailand som dekorerar till jul och håller julmässor, som kan vara en högtidlig upplevelse att delta i.

Naturupplevelser och nationalparker

Man på bro i Khao Yai nationalpark

Thailand erbjuder många fantastiska nationalparker, och det torra, varma vädret i december och januari är idealiskt för unika naturupplevelser och nära möten med thailändsk natur.

Khao Sok National Park i södra Thailand erbjuder imponerande kalkstensklippor, frodig regnskog och den smaragdgröna Cheow Lan Lake, vilket lockar besökare till segelturer.

I Khao Yai nationalpark, som ligger nordost om Bangkok, hittar du grönklädda berg, hisnande vattenfall och fantastiskt djurliv med elefanter, apor och många olika fågelarter.

Du kan också uppleva den fascinerande floden Kwai med en övernattning på ett flotel eller flotthotell, eller kanot- och forsränningsresor.

Stränder och öar

Om du drömmer om en tropisk julsemester med avkoppling högst upp på dagordningen är Thailand rätt plats för dig.

Öhoppa i Thailand och njut av de kritvita sandstränderna på öar som Koh Kood och Koh Chang, eller förundras över de vackra kalkstensformationerna vid Krabi och de omgivande öarna Koh Lanta eller Koh Ngai.

Du kan också utforska Thailands största ö, Phuket, som erbjuder en mängd aktiviteter i vackra naturliga omgivningar.

Skulle du vilja åka till Thailand i jul?

Par promenerar på stranden på ön Koh Ngai i Thailand

Oavsett vilken destination du väljer kommer en julsemester i Thailand att ge dig möjlighet att fira jul på ett händelserikt och spännande sätt.

Tillbringa julen i Thailand och få lite av allt: soligt och varmt väder, avkoppling på vackra stränder och lite klassisk julstämning.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se våra resor till Thailand nedan: