TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarDe bästa ställena i Thailand

De bästa ställena i Thailand

2024-08-11
Visa alla inlägg

Kvinna och man seglar på sjön i Khao Sok nationalpark i Thailand

Thailand är ett stort land med nästan oändliga möjligheter till upplevelser.

De olika regionerna erbjuder en mängd olika attraktioner, men oavsett var din resa till Thailand tar dig, kan du se fram emot att uppleva några riktigt fantastiska ställen.

Är du osäker på vart du ska resa i Thailand?

Vi har sammanställt de 7 bästa ställena i Thailand nedan.

Bangkok

Bangkoks silhuett i solnedgången

Thailands livliga huvudstad är alltid ett rikt resmål, och det är inte konstigt att staden konsekvent toppar listor över de bästa ställena att besöka i Thailand.

Med sina glittrande tempel, livliga marknader och moderna skyskrapor är Bangkok en fascinerande blandning av gammalt och nytt.

Du kan besöka Grand Palace, där du kan beundra den vackra Emerald Buddha, eller ta en tur till Wat Pho för att se den imponerande liggande Buddha-statyn.

Bangkok är också känt för sina många marknader, en av de mest kända är Chatuchak Weekend Market. Här kan du jaga efter lokala hantverk eller njuta av utsökt gatumat bland marknadens mer än 15 000 bås.

Phuket

Båtar på Kamala Beach i Phuket

Phuket är Thailands största och kanske mest populära ö. Det imponerar med mer än 30 olika stränder och erbjuder något för varje smak, oavsett vilken typ av strandsemester du drömmer om.

Om du föredrar en lugn atmosfär, stränder som Kata Beach och Kamala Beach på västkusten är pittoreska platser perfekt för avkopplande dagar under solen.

Förutom stränder erbjuder Phuket också kulturella upplevelser som Big Buddha-statyn, Wat Chalong-templet och de färgglada gamla byggnaderna i den charmiga Phuket Old Town.

Chiang Mai

Söndagsmarknad i Chiang Mai i norra Thailand

Chiang Mai i norra Thailand är en charmig stad rik på historiska arv och insikt, och det förtjänar absolut en plats på din Thailand bucket list.

Jämfört med Bangkok har Chiang Mai en mer avslappnad atmosfär. Staden är känd för sina mer än 300 tempel, inklusive det välkända Doi Suthep-templet, Wat Phra Singh och Wat Chedi Luang.

Chiang Mai är också ett centrum för thailändsk kultur och hantverk, med marknader som Handicraft Highway och Sunday Walking Street där du kan köpa handgjorda varor och smaka på lokala rätter.

För natur- och djurälskare är ett besök på Changchills elefantreservat ett måste. Helgedomen har varit en fristad för en grupp glada kvinnliga elefanter sedan 2007, så att de kan leva som elefanter borde. Projektet stöds också av World Animal Protection.

Koh Samui

Chaweng Beach på Koh Samui i Thailand

Koh Samui, som ligger utanför Thailands sydöstra kust, är en av landets mest populära öar. Det är känt för sina palmkantade stränder, omgivna av regnskogstäckta berg, som erbjuder unika dagar i solen.

Koh Samui har något för alla, och du kan hitta några av Thailands bästa stränder här: från den livliga Chaweng Beach, som har ett brett utbud av barer, restauranger och butiker, till den mer fridfulla Bo Phut Beach och Mae Nam Beach, perfekt för avkoppling och solbad.

Koh Samui är också hem till spännande naturliga och kulturella attraktioner som Na Muang vattenfall och den berömda Big Buddha statyn, som har utsikt över ön från en hög kulle.

För dem som söker äventyr erbjuder ön fantastiska möjligheter till kajakpaddling, snorkling och utforska dolda laguner och grottor.

Nationalparken Khao Sok

Översikt över sjön i Khao Sok nationalpark

Khao Sok National Park är en av Thailands dolda pärlor, som ligger i Surat Thani-provinsen i södra Thailand.

Detta regnskogsområde är känt för sina spektakulära landskap, inklusive dramatiska kalkstensklippor, djupa dalar och den hisnande Cheow Lan Lake.

Khao Sok National Park rymmer en av världens äldsta regnskogar och är bland Thailands bäst bevarade nationalparker. Här har du en unik möjlighet att uppleva naturen på nära håll. Besökare som söker äventyr kan gå på guidade vandringsturer för att utforska den täta djungeln eller kajaken på de fridfulla floderna.

Förutom naturen är Khao Sok hem för en mängd vilda djur, inklusive elefanter, tapirer, gibbons och många fågelarter, vilket gör det till ett paradis för både djur- och naturentusiaster.

Kanchanaburi

Bron över floden Kwai

I provinsstaden Kanchanaburi, nordväst om Bangkok, finns det två ställen du inte bör missa: floden Kwai och Death Railway.

Järnvägen, officiellt kallad Thailand-Burma Railway, byggdes under andra världskriget av krigsfångar och har kallats Death Railway på grund av de brutala förhållanden som fångarna uthärdade. I staden kan du utforska Hellfire Pass och Kanchanaburi War Cemetery för att lära dig mer om de tragiska händelserna som ägde rum.

Den mest kända delen av Thailand-Burma Railway är sektionen nära floden Kwai. Denna del byggdes under andra världskriget och är också fokus för krigsfilmen “Bron på floden Kwai”. Bron står fortfarande kvar och du kan besöka den vid floden Kwai.

När du reser till Kanchanaburi har du möjlighet att segla på floden Kwai och besöka en by där Mon-folket bor. Här kan du komma nära lokalbefolkningen som har bott i byn i generationer och uppleva deras historia, traditioner och kultur.

Avsluta ditt besök med en speciell övernattning på en flotel, ett hotell på en flotte på floden Kwai.

Ayutthaya

Statyer uppradade vid Wat Yai Chai Mongkhon i Ayutthaya, Thailand

Om du vill uppleva historia är ett av de bästa ställena i Thailand Ayutthaya, som ligger norr om Bangkok. Ayutthaya är en sann historisk pärla.

Staden grundades omkring 1350 och blev den andra siamesiska huvudstaden efter Sukhothai. Staden förstördes när burmeserna invaderade 1767, men många av ruinerna från förstörelsen står fortfarande kvar idag.

Här kan du utforska de många fascinerande tempelruinerna som fanns med på UNESCO:s världsarvslista 1991.

Trots stadens förstörelse på 1700-talet har vissa tempel restaurerats och är fortfarande bebodda. Ett sådant tempel är Wat Yai Chai Mongkhon, som ursprungligen fungerade som ett kloster och där munkar fortfarande lever idag, till skillnad från många av områdets andra tempel.

Vart ska man åka i Thailand?

Har du bestämt dig för vart din resa till Thailand ska ta dig?

Thailand har ett oändligt utbud av spännande ställen. Vi är redo att hjälpa dig om du behöver hjälp med att bestämma exakt var din resa ska gå.

Se våra resor till Thailand nedan:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär