TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Brasilien: Pantanal – En höjdpunkt du inte får missa

Reseberättelse från Brasilien: Pantanal – En höjdpunkt du inte får missa

2024-09-08
Visa alla inlägg

I juli 2024 besökte vår VD Claus Brasilien för första gången tillsammans med sin familj. De bokade en av våra resor till Brasilien: ”Nature and Wildlife of Brazil”. Nedan kan du läsa om en av deras höjdpunkter på rundresan: en resa in i Pantanal.

TourCompass VD Claus i Pantanal

Min familj och jag reste på vår ”Nature & Wildlife of Brazil” och vilken rundresa det är!

En av de absoluta höjdpunkterna var att besöka Pantanal och att tillbringa tre nätter på en lokal gård. Ägarna, som bor på gården, är enastående vänliga och service-minded. Gården har en härlig atmosfär, med mysiga rum, utsökt mat och ett fantastiskt djurliv precis utanför dörren. Det finns också ett litet men mycket trevligt poolområde, perfekt för att koppla av under pauserna från det extraordinära djurlivet och naturupplevelserna.

Macaws i ett träd i Pantanal

På gården var vi omgivna av otroligt fågelliv, med stora tukanerna och de vackra gula, blå och turkosa arorna som ständigt flyger över huvudet. Det var en fantastisk upplevelse.

Med gården som bas red vi ut för att utforska Pantanals slätter och fick lära oss om boskapsuppfödning i Brasilien. Vi åkte på flera viltsafaris och såg otroliga djur som den jättemyrsloken, kaimaner (små krokodiler), köttätare, armadillos, hundratals fågelarter och mycket mer. Vi åkte även på en flodsafari, observerade djurlivet från vattnet och försökte oss på att fiska efter pirayor. Slutligen åkte vi på en solnedgångsresa, och solnedgången över Pantanal är verkligen hisnande – du måste se det för att tro det

Ridning på hästryggen i Pantanal i Brasilien

En barbeque med lokalt kött som tillagas av ägarna själva ingår också i vistelsen, och vi älskade det.

Pantanal är världens största tropiska våtmark med ett fantastiskt djurliv och fågelliv. Pantanal låter dig uppleva Brasiliens fantastiska natur och är en resa som passar alla. Transporten sker till fots, häst, med bil eller båt, allt i lugn takt. Pantanal fungerar som ett utmärkt alternativ till Amazonas regnskog för dig som föredrar att inte stanna i djungeln. Pantanal rekommenderas starkt och är definitivt värt ett besök.

Två kvinnor kramas i Pantanal i Brasilien

Vänliga hälsningar
Claus

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se vår rundresa som inkluderar Pantanal nedan: