TRYGGHETSGARANTI & SPARA 3 000 KR PÅ UTVALDA TANZANIA-RESOR
021-372 07 99
Öppet idag kl 10 - 14 | Se öppettider
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Brasilien: Ilha Grande - vilken upplevelse!

Reseberättelse från Brasilien: Ilha Grande - vilken upplevelse!

2024-10-06
Visa alla inlägg

I juli 2024 besökte Claus, vår VD, Brasilien för första gången tillsammans med sin familj. En av höjdpunkterna för dem på resan var när de besökte världens största tropiska våtmarker, Pantanal. Läs om deras upplevelse här. En annan höjdpunkt var besöket på den vackra ön Ilha Grande, som du kan läsa om nedan.

Claus och guide på en strand på Ilha Grande

Min familj och jag besökte ön Ilha Grande som finalen på vårt Brasilien-äventyr. Efter att ha tillbringat 12 dagar med att resa runt i Brasilien och uppleva landets fantastiska natur, djurliv, kultur och pulserande stadsliv, begav vi oss till Ilha Grande för en avkopplande avslutning på vår resa.

Ilha Grande skylt

Och vilken upplevelse det var!

Ilha Grande är verkligen ett paradis. Ilha Grande ligger bara två timmar med bil och båt från Rio de Janeiro och erbjuder en unik upplevelse där vi kunde kombinera strandsemester och vattensporter med vandring, småstadscharm, boutiquehotell, utsökt mat och fantastisk natur – för att inte tala om den otroligt vänliga lokalbefolkningen.

95 % av ön är fortfarande orörd och erbjuder helt enkelt hisnande skönhet att njuta av. På Ilha Grande är privata bilar inte tillåtna, så vi utforskade ön antingen genom att vandra eller med båt – de enda alternativen som finns tillgängliga.

Ilha Grande har över 100 stränder, många av dem små och helt isolerade och kan bara nås med båt. Du hinner inte utforska alla under en semester, men vi hyrde en snabbåt under en dag för att besöka några av dessa vackra stränder, där vi simmade, snorklade och helt enkelt njöt av lugnet. Det var en fantastisk dag.

två kvinnor slappnar av på en båt på Ilha Grande

Vi vandrade också genom regnskogen från ena sidan av ön till den andra och nådde Lopes Mendes Beach – en av de vackraste stränderna jag någonsin har sett. Med klart turkos vatten och en bred sandstrand kantad av palmer var det den perfekta platsen för några timmars avkoppling och en tupplur i skuggan.

TourCompass VD Claus vandrar på Ilha Grande

På Ilha Grande finns det inga stora hotell eller resorter – bara ”pousadas”, som de är kända som i Brasilien. Dessa är små, mysiga boutiquehotell (3-4 stjärnor), vanligtvis med 8 till 16 rum, med fantastisk utsikt över havet eller den omgivande vilda naturen. Vi bodde på Pousada Naturalia i huvudstaden Abraão – en charmig plats nära stadens centrum och endast 100 meter från stranden, men ändå tillräckligt långt för att säkerställa lugna, tysta nätter. Rekommenderas starkt.

Om du letar efter det perfekta sättet att avsluta ditt brasilianska äventyr, rekommenderas 3-4 dagars vistelse på Ilha Grande starkt. Du kommer inte att ångra det.

Vänliga hälsningar
Claus

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se våra rundresor i kombination med Ilha Grande nedan: