Izakaya matlagningskurs – eftermiddag
Izakaya-matlagningskursen är ett bra sätt att lära sig om den japanska middagskulturen. Samtidigt får du lära dig att laga några klassiska och populära rätter som äts både hemma och på izakaya-restauranger, som är mysiga och typiskt japanska ”pubrestauranger”.
Kursen består av två delar. Du får börja med att lära dig laga buljongen dashi, som är en grundingrediens i japansk matlagning. Därefter får du tillreda 2-3 smårätter, till exempel hackad gurksallad med plommonsås och kall shabu shabu med nötkött. När maten har lagats ska den ätas. Sedan går du in i köket igen för att laga ytterligare 1-2 rätter, till exempel sorbet på grönt te. Även de här rätterna ska givetvis ätas.
Vegetarianer får ersätta kött och fisk med grönsaker.
På den här utflykten måste du själv hitta samlingsplatsen. Information om hur du kommer dit finns i ditt välkomstpaket, som du får när du anländer till Japan.
Denna utflykt genomförs enbart med TourCompass egna gäster.
Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.
Per person från: 3 060 kr |