TRYGGHETSGARANTI & SPARA 3 000 KR PÅ UTVALDA TANZANIA-RESOR
021-372 07 99
Öppet idag kl 10 - 14 | Se öppettider
StartsidanNyheter och researtiklarReseförsäkring för Afrika

Reseförsäkring för Afrika

2024-06-30
Visa alla inlägg

TourCompass jeep i Ngorongoro-kratern i Tanzania

En resa till Afrika är en unik upplevelse!

De många fantastiska länderna erbjuder rik kultur, otroliga landskap och unikt djurliv.

Men när du ger dig ut i världen, är det alltid en bra idé att vara förberedd på de oväntade situationer som kan uppstå under ett äventyr.

Därför rekommenderar vi att du tecknar en reseförsäkring innan du ger dig av – även om det kan vara frestande att spara de pengarna.

Vad täcker reseförsäkringen?

Det är viktigt att ha en reseförsäkring eftersom den täcker utgifter för omständigheter utanför din kontroll under tiden du reser. Detta kan till exempel vara att betala för ett hotellrum när ditt flyg är försenat, och så vidare.

Exakt vad en reseförsäkring täcker varierar. Därför rekommenderar vi att du kontrollerar vilka områden din reseförsäkring täcker.

Här kan du läsa om fem saker som en reseförsäkring vanligtvis täcker.

1) Avbokningar och förseningar

Ingen kan helt kontrollera flygtrafiken, och förseningar, avbokningar och oförutsedda ändringar i dina resplaner kan snabbt göra din reseupplevelse mindre trevlig.

Med en reseförsäkring får du täckning och ersättning för de extra kostnader som kan uppstå om dina resplaner ändras. Du kan till exempel behöva en extra övernattning om ditt flyg är försenat.

Om du blir av med allt eller delar av ditt bagage, kan en reseförsäkring också täcka kostnaden för nödvändigheter som kläder, medicin, hygienartiklar och liknande som fanns i din resväska.

2) Skydd för dina ägodelar

Kanske tar du med dig värdefulla föremål som kamera, telefon och plånbok på din resa?

Oavsett var i världen du befinner dig riskerar du att få dina ägodelar stulna. Hemma kanske du har en stöld- eller hemförsäkring. När du reser, kan en reseförsäkring vara viktig att ha för se till att dina ägodelar är försäkrade även utanför hemmet.

3) Oförutsedda sjukvårdskostnader

De flesta har en helt problemfri resa till Afrika.

Men sjukdom är en oförutsägbar faktor under din resa. Detta beror delvis på att bakterierna du utsätts för kan skilja sig mycket från de som finns i Europa.

Vanligtvis har man fått nödvändiga vaccin för Afrika mot de mest problematiska virusen och infektionerna, men du kan fortfarande ha oturen att drabbas av allergiska reaktioner, bryta en arm eller få en infektion som kräver vård eller sjukhusvistelse.

En reseförsäkring täcker vanligtvis dessa kostnader, så att du snabbt kan återhämta dig och fortsätta dina äventyr. Vissa reseförsäkringar täcker också ditt flyg hem om en olycka inträffar, och du inte kan fortsätta din resa på grund av allvarligare sjukdom.

4) Tillgång till nödhjälp och rådgivning

Om du behöver akut hjälp under din resa, till exempel medicinsk vård, läkemedel eller oförutsedda övernattningar, kommer du vanligtvis att kunna kontakta någon via din reseförsäkring.

Många försäkringsbolag har en nödlinje som du kan ringa om du befinner dig i en situation där du behöver hjälp omedelbart.

Även om din situation inte är brådskande kan du fortfarande kontakta försäkringsbolaget för att få hjälp och rådgivning.

5) Ersättning

Olyckor kan inträffa. Och det är inte alltid ditt fel.

Men om en olycka inträffar, och du orsakar skada på en annan person eller deras egendom, kommer vissa reseförsäkringar också att täcka dessa kostnader. Detta kan vara situationer där skadade tillhörigheter eller olyckor involverar människor som kräver ersättning. I ersättningsfall kan du också behöva juridiskt stöd och rådgivning. Vissa reseförsäkringar hjälper dig att få juridisk hjälp och täcker dessa kostnader.

Var särskilt uppmärksam på…

Kvinna på Kilimanjaro

Extra försäkring

Vissa typer av resor kan kräva extra försäkring. Detta gäller särskilt för sportresor, skidresor eller andra resor där du är aktiv. Om du ska bestiga Kilimanjaro, är det därför viktigt att du tar reda på om din reseförsäkring ger tillräcklig täckning. När du bestiger Kilimanjaro bör din reseförsäkring täcka dig upp till 6000 meters höjd.

Det kan också vara viktigt att undersöka vad din reseförsäkring säger om täckning för gravida resenärer, eftersom det kan finnas skillnader från försäkring till försäkring.

Förhandsgodkännanden

Dessutom kan vissa personer behöva få ett särskilt förhandsgodkännande från ett försäkringsbolag innan de försäkringen gäller för dem. Detta gäller till exempel allvarligt och kroniskt sjuka människor. Vissa försäkringsbolag kräver också ett godkännande för personer över 65 år.

Var därför alltid extra uppmärksam på att läsa försäkringsbolagets villkor noggrant. Om du är osäker, kan det vara en bra idé att ringa dem och snabbt förklara din situation.

Avbokningsskydd

Vi rekommenderar att du också tecknar ett avbokningsskydd när du bokar en av våra resor.

Avbokningsskyddet kan se till att du får tillbaka pengarna för resan om du måste avboka. Avbokningsskyddet måste köpas samma dag som resan bokas eller senast när depositionen betalas.

Vilken reseförsäkring ska jag välja?

Det finns en mängd olika reseförsäkringar som kan ge dig täckning när du är i Afrika.

De täcker vanligtvis olika saker beroende på vilken du väljer. Därför rekommenderar vi att du noggrant undersöker dina alternativ före avgång, så att du väljer den reseförsäkring som bäst täcker dina behov.

Vi rekommenderar Gouda Travel Insurance, som specialiserar sig på reseförsäkringar. De erbjuder bland annat ett dansktalande nödcenter som är öppet dygnet runt och medicinsk nödlinje, behandling vid sjukdom, reparationer osv.

Är du redo att utforska Afrika?

Med en reseförsäkring kan du tryggt och säkert ge dig ut på ett äventyr till den fantastiska kontinenten Afrika och skapa minnen för livet.

Drömmer du om att åka på safari i Afrika eller bestiga Kilimanjaro? Vi finns här för att hjälpa dig planera varenda detalj av ditt äventyr och stötta dig under alla delar av processen.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär