TRYGGHETSGARANTI & SPARA 3 000 KR PÅ UTVALDA TANZANIA-RESOR
021-372 07 99
Öppet idag kl 10 - 14 | Se öppettider
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Tanzania: Min resa från turist till äventyrsresenär

Reseberättelse från Tanzania: Min resa från turist till äventyrsresenär

2024-07-14
Visa alla inlägg

I april 2024 åkte teammedlemmen Inger på sin första safari i Tanzania. Inför resan var hon fylld av både spänning och oro. Läs hennes reseberättelse nedan.

Inger står vid ingången till Serengeti National Park i Tanzania

Att besöka Tanzania och Afrika för första gången är en upplevelse fylld av spänning och fascination.

Innan jag reste var jag mycket förväntansfull, men jag kände också en viss nervositet. Jag hade tusen frågor: Hur skulle det kännas att stå ansikte mot ansikte med vilda djur? Hur nära skulle vi egentligen komma lejon och elefanter? Hur är det att sova i ett tält mitt på savannen? Hur går det egentligen till på en safari?

Det okända kändes överväldigande, och jag kunde känna att jag lämnade min komfortzon. Men efter att ha hört så många bra saker om Tanzania var jag övertygad om att många fantastiska intryck och erfarenheter väntade mig.

Inger är på safari i Tanzania, där hon bland annat ser lejon

Det var en otrolig lättnad och glädje att äntligen komma till Tanzania och sätta sin fot på den afrikanska kontinenten för första gången. Jag kände mig grundad och redo för det stora safariäventyret. Med stor nyfikenhet steg jag in i safaribilen för att utforska savannen i Serengeti National Park och Ngorongorokratern med vår stolta och professionella guide.

En safari är inte bara en bilresa, utan en resa in i djurriket, där du upplever djurens naturliga beteende i deras naturliga miljö. Det var spännande att följa spåren i hopp om att få se The Big Five, lära sig om djurens beteende, höra lejonen ryta på natten och sova i autentiska läger och lodger på savannen.

Tanzania och Zanzibar erbjuder unika livsstilar och natur. Jag mötte stor gästfrihet, kände lokalbefolkningens stolthet och fick en inblick i deras sätt att leva, vilket är långt ifrån hur vi lever i Europa. Jag fick också möjlighet att besöka Maasai-folket och lära mig om deras traditioner, livsstil och se hur de lever sida vid sida med de vilda djuren.

Inger upplever den lokala kulturen i Tanzania

Att gå från att vara en turist till att bli en äventyrsresenär handlar om att öppna ditt sinne och hjärta för det okända och vara villig att lära, uppleva och förstå att du är i goda händer under hela resan. Det är en spännande process, fylld med många minnen och upptäckter som jag kan använda både personligen och professionellt i mitt arbete.

Den här safarin har gjort mig modigare och inspirerat mig att fortsätta med fler storslagna äventyr, inte bara i välbekanta Europa, men över hela världen.

Inger,

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär