TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Peru: Födelsedagslycka på Rainbow Mountain

Reseberättelse från Peru: Födelsedagslycka på Rainbow Mountain

2024-08-06
Visa alla inlägg

I april 2024 firade vår resespecialist Iida sin födelsedag på spektakulärast möjliga sätt – på Rainbow Mountain i Peru. Läs om Iidas oförglömliga födelsedagsupplevelse på hennes resa till Peru nedan.

Iida med utsikt över Rainbow Mountain i Peru

Att fira min födelsedag i Peru på Rainbow Mountain Palccoyo överträffade allt jag någonsin hade kunnat föreställt mig. Här är en liten inblick i äventyret jag hade på min födelsedag. 

Jag lämnade vårt hotell tidigt på morgonen, och efter en lång och vacker bilresa kom jag till startpunkten för vandringen till Rainbow Mountain. Resan till Rainbow Mountain är som att kliva in i ett vykort, särskilt ju närmare berget jag kom. Alpaca-gårdar låg utspridda i landskapet, som var omgivet av den fridfulla utsikten över bergen. 

Iida på bussen på väg till Rainbow Mountain i Peru

Jag började vandringen från en höjd på cirka 4800 meter. Även om jag hade stigit upp tidigt var jag full av energi och mer än redo för upplevelsen. Utrustad med en vandringsstav påbörjade jag klättringen, och varje steg förde mig närmare den mest fantastiska vy som jag bara hade sett på bild tidigare. Vandringen var lätt och njutbar, men jag var tvungen att röra mig långsamt på grund av höjden. Stigen var kantad av vackra färger, vilket gav en försmak på utsikten som väntade på mig på toppen. 

Två personer vandrar på Rainbow Mountain i Peru

Att nå toppen på Rainbow Mountain var en surrealistisk upplevelse. Panoramautsikten över bergen gick i nyanser av röda, orange och gula färger, och det kändes ungefär som att kliva rakt in i en tavla. När jag stod där, kände jag en överväldigande känsla av tacksamhet. Det verkade som om Pachamama, som betyder ”Moder Jord” (ett ord som guiden använde), hade gett mig det perfekta vädret på min födelsedag – klar himmel och solsken. En söt lama bidrog med extra charm och gjorde upplevelsen ännu mer magisk. 

Två lamor på toppen av Rainbow Mountain

För att minnas min speciella dag fick jag en liten glasflaska fylld med sand i Rainbow Mountains färger – inhandlad vid foten av berget, som en gåva från min kollega. Ett minnesmärke över den vackra naturen och en påminnelse för mig om detta oförglömliga äventyr! 

Om du funderar på att besöka Peru, kan jag inte rekommendera denna utflykt till Rainbow Mountain mycket nog.  

/Iida 

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär 

Se våra resor till Peru nedan: